שניצל אסיאתי

מתכון קל ופשוט להכנה בניחוח אסיאתי

מצרכים:

  • 4 נתחים של פילה סויה
  • 3-5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • 2 כפות קטשופ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  • כוס מים
  • ציפוי:
  • בלילה העשויה מ-3-4 כפות קורנפלור ורבע כוס מים
  • פירורי לחם אסיאתיים – פנקו .

אופן ההכנה:

מבשלים את נתחי פילה הסויה במים רותחים שהומלחו קלות למשך כ-20 דקות.

מסננים, מקררים, סוחטים .

מכינים מרינדה שכוללת רוטב סויה, קטשופ , טריאקי, שום, ג'ינג'ר ומעט מים . משרים את הנתחים במרינדה למשך שעתיים לפחות, במקרר (אפשר גם לילה). לאחר ההשריה סוחטים קלות את הנוזלים.

מכינים בלילה של קורנפלור עם מעט מים.

טובלים את הנתח בבלילה ומעבירים מיד לקערה שמכילה את פירורי הפנקו.

מכינים מחבת עם שמן עמוק ומחממים לדרגת חום בינוני.

מטגנים כדקה עד דקה וחצי מכל צד.

מספיגים בנייר סופג.