שניצל וינאי דק
בעשבי תיבול

מתכון לשניצל בטעמים עדינים של שניצל וינאי. דורש הכנה מורכבת יותר, אבל שווה את המאמץ.

מצרכים:

  • 4 נתחים של פילה סויה
  • ציר ירקות עשיר
  • עשבי תיבול לבחירה (בזיליקום, זעתר טרי, פטרוזיליה, כוסברה.
  • קערת קמח
  • קערה עם בלילה העשויה מקמח חומוס, מדולל במים למרקם של ביצה. ניתן לגוון בתוספת של חרדל ושום
  • קערת פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מבשלים את נתחי הסויה בציר הירקות למשך כשלושים דקות.

מקררים את הנתחים וסוחטים מהם את הנוזלים. ניתן לסחוט בעזרת הידיים, בעזרת מערוך או בין שתי צלחות.

פורסים את הנתחים לרוחבם בעזרת סכין חדה, כך שמכל נתח יתקבלו שני נתחים דקים.

מורחים את הנתחים בתערובת עשבי התיבול ומוסיפים מלח ופלפל.

מחממים את השמן במחבת (2 ס"מ שמן).

טובלים את הנתחים בקמח ומנערים היטב.

טובלים את הנתחים בבלילת קמח החומוס עד כיסוי מלא ומנערים את העודפים.

מעבירים את הנתחים לקערה עם פירורי הלחם.

מטגנים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

מגישים חם לצד פירה עם בצל מטוגן ופטריות.