אצבעות שניצל שגם ילדים אוהבים

מתכון קל ופשוט להכנה, שילדים עפים עליו. המנה ניתנת להגשה כארוחה בצלחת, לצד פירה או צ'יפס או בתוך פיתה או לחמנייה. המתכון מתאים להגשה גם כ"פינגר פוד" לאירוח.

מצרכים:

  • 3 נתחים של פילה סויה
  • תבלינים: כורכום, חוואייג' ואבקת מרק בטעם עוף
  • קערה עם קמח
  • קערה עם פירורי לחם
  • קערה עם בלילה העשויה מקמח חומוס מדולל במים למרקם של ביצה
  • ניתן לגוון בתוספת של חרדל ושום שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מבשלים את נתחי הסויה בתערובת התבלינים למשך כשלושים דקות.

מקררים את הנתחים וסוחטים מהם את הנוזלים. ניתן לסחוט בעזרת הידיים, בעזרת מערוך, או בין שתי צלחות.

פורסים את הנתחים לאצבעות בעובי של 1-1.5 סנטימטר.

מחממים מחבת בשמן עמוק (2 ס"מ שמן).

טובלים את אצבעות הסויה בקמח ומנערים היטב.

טובלים את האצבעות בבלילת קמח החומוס עד כיסוי מלא.

מעבירים את האצבעות לקערה עם פירורי הלחם.

מטגנים בשמן עד להזהבה.

מעבירים את האצבעות לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

מגישים חם, לצד פירה או צ'יפס וסלט.