מעורב ירושלמי
מפילה סויה

מתכון מעולה שמצליח תמיד. המרקמים השונים מעניקים תחושה של מעורב ירושלמי אמיתי בפה. ניתן להגיש בצלחת או בפיתה.

מצרכים:

  • 4 נתחים של פילה סויה
  • תערובת תבלינים למעורב ירושלמי או לשווארמה (או תערובת המורכבת מכמון, פפריקה, כורכום, מלח פלפל)
  • חצי כרובית קטנה, חתוכה לפרחים קטנים
  • 1 בצל קטן
  • 4 שיני שום
  • 1 קופסה של פטריות, קצוצות לחתיכות
  • חצי חבילת טופו חתוכה לקוביות (150 גרם)
  • שמן זית להקפצה

אופן ההכנה:

מבשלים את נתחי הסויה בתערובת התבלינים למעורב ירושלמי או לשווארמה. מקררים את הנתחים וסוחטים מהם את הנוזלים. ניתן לסחוט בעזרת הידיים, בעזרת מערוך או בין שתי צלחות.

פורסים את הנתחים לרצועות קטנות של 2 ס"מ על חצי ס"מ.

מחממים 5 כפות שמן במחבת.

מקפיצים את הבצל עד הזהבה עמוקה.

מוסיפים את הכרובית ומטגנים עד ריכוך חלקי.

מוסיפים את פילה הסויה הקצוץ ומערבבים.

מוסיפים את הטופו ומערבבים.

מוסיפים את הפטריות ושמן זית לפי הצורך.

מוסיפים מתערובת התבלינים בנדיבות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים חם בפיתה, או בצלחת, לצד צ'יפס וסלט עם טחינה ועמבה לפי הטעם.