סוי ג׳וי חמוסטה

תבשיל חמוץ חריף עם נתחי סויה

סוי ג׳וי חמוסטה

מצרכים:

  • 5 פילה סויה ענק או 8 פילה סויה קטנים
  • צרור מנגולד
  • 3 קישואים חתוכים לפרוסות
  • 4 גבעולי סלרי
  • בצל ירוק
  • 2 גבעולי נענע
  • 2 לימונים
  • חוויאג׳
  • מלח
  • פלפל לבן
  • פלפל חריף - אופציונאלי

אופן ההכנה:

מבשלים את פילה הסויה במים רותחים עם כפית חוואיג ומלח למשך חצי שעה לפחות, מסננים, סוחטים היטב וחותכים לקוביות.
מטגנים את הבצל עד לריכוך מוסיפים את פרוסות הקישואים השום הקצוץ. במידה ורוצים שהתבשיל יצא חריף מוסיפים גם פלפל חריף לפי הטעם.
קוצצים את המנגולד עם מעט לבן, את גבעולי סלרי יחד עם העלים, הבצל ירוק וגבעולי הנענע. מחצית מכל סוג מאדים על מחבת ומחצית שניה שומרים בצד.
לאחר מספר דקות אידוי מוסיפים למחבת את הפילה סויה וצורבים כ- 5 דקות.
מכסים עד 3/4 מהגובה במים רותחים. סוחטים פנימה 2 לימונים גדולים . מוסיפים מלח פלפל שחור ופלפל לבן לפי הטעם.
מבשלים יחד 20 דקות.
לוקחים את כל העלים ששמרנו בצד וטוחנים עם קצת מים או קוצצים ממש דק, מוסיפים ומבשלים עוד 10 דקות.
כדאי להגיש עם קוסקוס או אורז.

משלוחים והזמנה באינטרנט

  • צריכים עזרה?
    שירות לקוחות

    info@soyjoy.co.il
  • יש לכם חנות או מסעדה?
    דברו איתנו!

    sales@soyjoy.co.il
  • תשתפו אותנו במתכונים
    המטריפים שלכם