מניחים את נתחי הסוי ג'וי בסיר עם ליטר מים ואבקת מרק בטעם עוף או בליטר של ציר ירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 25 דקות.
מצננים מעט וסוחטים את הנוזלים.
בסיר רחב ושטוח מחממים רבע כוס שמן זית. מוסיפים את השום חתוך גס ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הגמבה פרוסה לרצועות וממשיכים לטגן כ-10 דקות. מוסיפים פלפל חריף חתוך דק ומטגנים עוד שלוש דקות. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, הפפריקה, הכמון, הסוכר וכוס מים.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעתיים על אש נמוכה עד שהנוזל סמיך חלקית. לקבלת טעם של ים מוסיפים את אצות הים הקצוצות (לא חובה).
מוסיפים לסיר את נתחי הסוי ג'וי ומבשלים 10 דקות נוספות. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים חם עם חלה טרייה.