תבשיל סוי בוריניון

תבשיל עשיר בטעמים ורכיבים. בריא ומשביע מאוד

מתכון מתוך גאולה דרך החיטים – בלוג אוכל טבעוני

תבשיל סוי בוריניון

מצרכים:

  • 2 חבילות פילה סויה ג'וי
  • חופן פטריות שיטאקי
  • תערובת תבלינים מיובשים כשום, בצל, רוזמרין וכד'
  • 2 עלי דפנה
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מלח סלרי או עלי סלרי
  • כפית תערובת פרובאנס- אורגנו, פטרוזיליה, בזיליקום, טימין וכד'..
  • 10 תפוחי אדמה קטנים
  • 5-6 גזרים קטנים קלופים
  • 2 בטטות קטנות
  • שורש סלרי בינוני
  • שורש פטרוזיליה
  • 2-3 ענפי סלרי
  • סלסלת פטריות
  • 5 בצלים סגולים גדולים
  • ראש וחצי שום מופרד לשינים שלמות בקליפה
  • בקבוק יין אדום
  • עלי דפנה, טימין, רוזמרין - אופציונאלי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן או סוכר
  • פלפל שחור
  • פתיתי צילי

אופן ההכנה:

מבשלים את חתיכות הסויה במים רותחים במשך כחצי שעה עם מלא תבלינים ומעודדי טעם וריח: חופן פטריות מיובשות (שיטאקי), כף רוזמרין יבש, כף שבבי בצל יבש (או חצי בצל טרי), כף שבבי שום יבשים, 2 עלי דפנה, כפית פלפל שחור, כפית מלח סלרי (או עלי סלרי טרי), כפית גדושה תערובת פרובנס (כלומר – אורגנו, פטרוזיליה יבשה, בזיליקום יבש, טימין וכד') עם כפית מלח. במקום אפשר פשוט לשים כף וחצי אבקת מרק ירקות רצוי אורגנית וטבעית וכף אבקת מרק פטריות ו/או אבקת מרק בצל שגם יעשו את העבודה בנוסף לתבלינים שיש או אין לכם בבית.

הכנת הירקות הצרובים (הסופריטו):בזמן שכל העסק הזה מתבשל מכינים את הירקות – 10 תפ"א קטנים שטופים עם קליפה, 5-6 גזרים קטנים קלופים, 2 בטטות קטנות, שורש סלרי בינוני מקולף, 1 שורש פטרוזיליה, 2-3 ענפי סלרי, 2 סלסלות פטריות שמפיון/חורש טריות, 5 בצלים סגולים גדולים וראש וחצי שום – מופרד לשיניים שלמות בקליפה – הכל חתוך ענק/לפלחים (מומלץ להשאיר קליפה בתנאי שהיא מקורצפת מלכלוך). בחום גבוה ובסיר רחב טיגנתי בשמן חמניות את כל חתיכות הירקות עד שהכל נצרב היטב.הוספתי לסיר הירקות את נתחי הסויה המבושלים לאחר שנסחטו היטב ונחתכו לקוביות גדולות (כמו גולאש), מוסיפים קצת ממי הבישול של הנתחים ששמרתי בצד (בערך כוס) והוספתי חצי בקבוק יין אדום טעים. תיבלתי בעוד עלה דפנה, מעט טימין, רוזמרין ומרווה טריים קצוצים דק (כף סה"כ), פלפל שחור, פתיתי צ'ילי יבש (אפשר גם כף או שתיים רוטב צ'ילי מתוק), שתי כפות רוטב סויה, כף ממרח תמרינדי (לא חובה), 2 כפות סילאן (או סוכר). מביאים לרתיחה תוך ערבוב וומעבירים לתבנית אפייה גדולה ורחבה.

אופים בחום בינוני (190 מעלות) לכחצי שעה – עד 40 דקות (בהתחלה מכוסה בנייר כסף ואח"כ ללא כיסוי) או עד שהתפ"א התרככו מבפנים והחלק העליון השחים. באמצע התהליך מערבבים הכל פעם או פעמיים.

מפזרים מעל פטרוזיליה טריה קצוצה, מעט מרווה טריה קצוצה (2-3 עלים) וכמה מחטי רוזמרין טרי קצוץ.

משלוחים והזמנה באינטרנט

  • צריכים עזרה?
    שירות לקוחות

    info@soyjoy.co.il
  • יש לכם חנות או מסעדה?
    דברו איתנו!

    sales@soyjoy.co.il
  • תשתפו אותנו במתכונים
    המטריפים שלכם