משרים את הטחון סוי ג'וי במים רותחים כ-10 דקות וסוחטים היטב את המים. בסיר בינוני מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל ואת השום קצוצים דק.
מטגנים עד שהבצל הופך שקוף.
מוסיפים את שני הגזרים החתוכים לקוביות קטנות או המגוררים. מוסיפים את עלי הסלרי קצוצים דק. לאחר כחמש דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומים לפי הצורך. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. מוסיפים את טחון הסוי ג'וי ומתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר.
את הספגטי מבשלים על פי הוראות היצרן.
יוצקים את רוטב הבולונז על הפסטה, לפני ההגשה, ומקשטים בעלי בזיליקום.