מתכון קל ופשוט להכנה בניחוח אסיאתי
מניחים את רצועות הסוי ג'וי בסיר עם ליטר מים ושלוש כפות סויה כהה (ניתן להשתמש בסויה רגילה, אך השחורה נותנת צבע יפה יותר). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות
מצננים מעט וסוחטים את הנוזלים.
להכנת הרוטב:
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום קצוצים דק. מוסיפים את הגמבה ואת הפלפל החריף הקצוצים דק ומטגנים כשמונה דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. ניתן לאחסן את הרוטב עד שבועיים במקרר.
להכנת התבשיל:
מחממים 3 כפות שמן בווק. חותכים את הפלפלים לרצועות ברוחב חצי ס"מ ומוסיפים לשמן. לאחר הקפצה של כ-4 דקות מוסיפים את רצועות הסוי ג'וי ומקפיצים כשתי דקות. מוסיפים 4 כפות של רוטב סצ'ואן ומקפיצים עוד כדקה. מגישים חם לצד אורז לבן.