פלפלים מוקפצים ברוטב סצ'ואן אסיאתי

מתכון קל ופשוט להכנה בניחוח אסיאתי

פלפלים מוקפצים ברוטב סצ'ואן אסיאתי

מצרכים:

  • 100 גרם רצועות סוי ג'וי
  • 3 כפות רוטב סויה (רצוי) כהה
  • או 6 כפות רוטב סויה רגיל
  • 3 פלפלים בצבעים שונים – ירוק, אדום, צהוב
  • לרוטב סצ'ואן:
  • רבע כוס שמן קנולה
  • בצל בינוני
  • 5 שיני שום
  • פלפל גמבה
  • פלפל חריף אחד
  • 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
  • כוס רוטב סויה
  • חצי כוס סוכר חום
  • חצי כוס סילאן
  • 100 גרם מחמאה

אופן ההכנה:

מניחים את רצועות הסוי ג'וי בסיר עם ליטר מים ושלוש כפות סויה כהה (ניתן להשתמש בסויה רגילה, אך השחורה נותנת צבע יפה יותר). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות

מצננים מעט וסוחטים את הנוזלים.

להכנת הרוטב:

מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום קצוצים דק. מוסיפים את הגמבה ואת הפלפל החריף הקצוצים דק ומטגנים כשמונה דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. ניתן לאחסן את הרוטב עד שבועיים במקרר.

להכנת התבשיל:

מחממים 3 כפות שמן בווק. חותכים את הפלפלים לרצועות ברוחב חצי ס"מ ומוסיפים לשמן. לאחר הקפצה של כ-4 דקות מוסיפים את רצועות הסוי ג'וי ומקפיצים כשתי דקות. מוסיפים 4 כפות של רוטב סצ'ואן ומקפיצים עוד כדקה. מגישים חם לצד אורז לבן.

משלוחים והזמנה באינטרנט

  • צריכים עזרה?
    שירות לקוחות

    info@soyjoy.co.il
  • יש לכם חנות או מסעדה?
    דברו איתנו!

    sales@soyjoy.co.il
  • תשתפו אותנו במתכונים
    המטריפים שלכם