תבשיל טנזיה

תבשיל מרוקאי עשיר עם פירות יבשים מקורמלים

תבשיל טנזיה

מצרכים:

  • 4- 6 פילה סויה
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
  • 4 שיני שום קצוצים
  • כוס יין מתוק
  • כוס מים
  • כף סילאן גדושה
  • 10 שזיפים שחורים
  • 10 משמשים
  • חופן צימוקים
  • פפריקה
  • אגוז מוסקט
  • כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

מרתיחים את פילה סויה בציר ירקות כ- 20 דקות עד ריכוך, מסננים, סוחטים וחותכים לקוביות.
במחבת גדולה מטגנים 4 בצלים עד הזהבה יפה, מוסיפים כף סוכר חום מערבבים יחד עד לקבלת גוון קרמל. מוסיפים את הגזרים ואת השום הקצוץ.
מזהיבים מעט ומוסיפים את קוביות הסויה עד שנסגרים ונחרכים.
מכסים את כל זה בכוס היין, כוס המים ובכף סילאן גדושה עד שהנוזלים מצתמצמים ונספגים.
לאחר כ- 20 דקות מכסים במים ומוסיפים את השזיפים, משמשים וצימוקים. מתבלים במעט פפריקה, אגוז מוסקט, כמון, פלפל שחור ומלח, מכסים ושמים על אש קטנה לכ- 40-60 דקות נוספות.
מומלץ להגיש על קוסקוס.

משלוחים והזמנה באינטרנט

  • צריכים עזרה?
    שירות לקוחות

    info@soyjoy.co.il
  • יש לכם חנות או מסעדה?
    דברו איתנו!

    sales@soyjoy.co.il
  • תשתפו אותנו במתכונים
    המטריפים שלכם